Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ελπίδα


...Στην Θεογονία του Ησιόδου η Πανδώρα πλάστηκε από χώμα από τον Ήφαιστο. Η Αθηνά της έδωσε ζωή και οι θεοί του Ολύμπου της έδωσαν όλα τα χαρίσματα και τις ικανότητες, και μαζί μια επικίνδυνη γοητεία.
Ο Δίας, ενοχλημένος από την πράξη του Προμηθέα να κλέψει τη φωτιά από τους θεούς και να τη μεταφέρει στους ανθρώπους, του στέλνει την Πανδώρα για σύζυγο. Ο Προμηθέας, καχύποπτος, αρνείται να τη δεχτεί. Αλλά ο αδελφός του ο Επιμηθέας δέχεται για γυναίκα του την Πανδώρα η οποία φέρνει μαζί της ένα μυστηριώδες κουτί, δώρο του Δία για το γάμο τους. Η περίεργη Πανδώρα ανοίγει το κουτί που περιείχε όλα τα δεινά που εξαπλώνονται με τον τρόπο αυτό στον κόσμο. Όταν η Πανδώρα κλείνει το κουτί, έχει μείνει μέσα, τελευταία, η...

Ελπίδα
Το τελευταίο καταφύγιο κάθε Ανθρώπου από τότε που έχει συναίσθηση, από την άγνωστη εκείνη στιγμή που ξεπέρασε την απλή ζωώδη αίσθηση που ονομάζουμε ένστικτο.
Ελπίδα που δεν ξεπέφτει στην μοιρολατρία, γιατί τότε δεν είναι παρά μόνο το ίδιο το ένστικτο που μας παρακινεί ή πιο σωστά μας σταματά από το να έχουμε πραγματική Ελπίδα.
Ο γνωστός ωχαδερφισμός που μας σκοτώνει σαν Έθνος είναι η μοιρολατρία που κληρονομήσαμε από τους ανατολίτες που κατακτήσαμε -Τούρκοι, Ιουδαίοι- ενώ οι ίδιοι αντέγραψαν όλα όσα “καλά” διδάχτηκαν από τους Προγόνους μας.
Μόνο μέσω μακροχρόνιου σχεδίου, σκληρής εργασίας και γνώσεων μπορούμε να ελπίζουμε πάλι. Μόνο με σχέδιο και όχι με ενστικτώδεις κινήσεις μπορούμε να αρχίσουμε να οικοδομούμε πάλι ένα λαμπρό μέλλον για την πατρίδα μας. Εργασία τόσο στον ψυχικό όσο και σωματικό τομέα που θα ωφελεί πρώτα εμάς, ναι τον εαυτούλη μας, γιατί μόνο ένας ψυχικά, σωματικά υγιής άνθρωπος μπορεί να εργαστεί τόσο για τον εαυτό του όσο και για την πατρίδα του. Και περισσότερο να έχουμε γνώσεις, γνώσεις για την χώρα και τον λαό μας όσο και για τους “εχθρούς” και “φίλους” μας. Μόνο μέσω την γνώσης μπορούμε να καταστρώσουμε καθώς και να αλλάξουμε το όποιο σχέδιο, μέσω της γνώσης θα εργαστούμε καλύτερα τόσο για εμάς όσο και για την πατρίδα μας.
Μέσω της Γνώσης θα μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα μια Νίκη, αυτή που θα μας βγάλει από το τέλμα της μικρής και ασήμαντης Ελλάδος και να ξαναζήσει η Μεγάλη Ιδέα! Ότι κι αν γίνει έστω και αν χρειαστεί να καταστραφούν τα πάντα γύρω μας πρέπει όπως ο Φοίνικας να αναγεννηθούμε πάση θυσία και να φέρουμε αυτή τη Νίκη.
Κανείς δεν θα μας την φέρει, Άγγλοι, Γάλοι, Γερμανοί, όλοι θα προσπαθήσουν να μας την πάρουν όπως πήραν κομμάτια της ιστορίας μας για δικά τους, μόνο στη δική μας βοήθεια να ελπίζουμε και να μαχόμαστε για μια ακόμη νίκη, την Σωτήρια Νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: