Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Ολυμπιακοί Αγώνες 2008


Αγωνιστική του σώματος αρετή, σύγκειται εκ μεγέθους και ισχύος και τάχους

από την "Ρητορική" του Αριστοτέλους.


Άρχισαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, άλλη μια πρωτοπορία των Ελλήνων που όλος ο κόσμος λάτρεψε και τους έφερε στην σημερινή πραγματικότητα της από το 1896.
Η συγκεκριμένη καταγωγή των Ολυμπιακών αγώνων έχει χαθεί στα βάθη του χρόνου που τους περιβάλλει. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την καταγωγή των Αγώνων, ο πρώτος καταγραμμένος εορτασμός των Αγώνων στην Ολυμπία ήταν το 776 π. Χ.. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Ήδη οι Μίνωες είχαν καθιερώσει αγώνες πριν το 2000 π.χ. την εποχή του Χαλκού όπως δείχνουν ανάγλυφες αναπαραστάσεις σε λίθινα αγγεία,τοιχογραφίες και εγχάρακτες σκηνές σε σφραγιδόλιθους.
Συνέχεια τους έχουμε και στην μυκηναϊκή εποχή, στην Ιλιάδα βλέπουμε ότι αγώνες γίνονταν σε διάφορες περιπτώσεις εορτασμών ή πένθους.
Δεν θα σχολιάσω τον τρόπο διεξαγωγής των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους Ελληνικούς, πως θα μπορούσε άλλωστε αφού δεν υπάρχει το ομότιμο πια και είμαστε σε άλλη εποχή, απλά θα πω καλή επιτυχία στους Έλληνες Αθλητές!


Δεν υπάρχουν σχόλια: